Városképek


​​Milyen témájú ​​városképet ​keresel?


Egyes falvak, városok, építmények nem véletlenül foglalnak el különös helyet az emberek szívében. Kötődhetünk egy helyhez amiatt, hogy valami nagyon különleges dolog történt ott velünk, esetleg több időt töltöttünk ott, életünk több jelentős eseménye is köthető oda, vagy esetleg laktunk is ott egy ideig.

Persze az is lehet, hogy soha nem jártunk egy adott helyen, azonban atmoszférája, a róla készült gyönyörű képek annyira megfognak minket, hogy szívesen vásárolnánk olyan dizájnterméket, mely ezt a várost ábrázolja.

Bárhogy is legyen, egy várost, szép, különleges építményt ábrázoló kép minden egyes szobában jól mutathat, és ha valamilyen helységhez fontos szálak fűznek minket az életünkben, ez például tökéletes módja lehet annak, hogy mindig felidézhessük ezeket a különleges szálakat.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked a legegyedibb és legtrendibb városképeket, ha esetleg az járna a fejedben, hogy egy ilyen képek díszítsd ki szobád falát!

​Minimalista városképek

Ezek a képek a minimalista stílus jegyében készültek. Fő jellemzőjük, hogy a rajtuk ábrázolt városok alapvető jellegzetességeit, legfontosabb látványosságait mutatják be. Ezek a fekete-fehér képek nagyon jól mutathatnak a kevés színnel operáló, minimalista berendezésű szobákban.


​​Festmények városokról

Nem mindig a fényképek adják vissza a legjobban azokat a dolgokat, amit érzünk az egyes helyekkel kapcsolatban, hiszen egy festmény esetében a művésznek meg van a lehetősége arra, hogy benyomásait a valóságtól elrugaszkodva mutassa meg. Az alábbi képeken egyes városok érzéki ábrázolásait láthatod.


​Fekete-fehér városképek

Nem csak a városokról készült festmények lehetnek csodás díszei 1-1 nappalinak. Az urbánus környezetről merőben új perspektívát adhat 1-1 fekete-fehér kép. Ezeknél a fotóknál a mélységélesség és a kontraszt adja meg igazán a falikép erejét.


​Városok térképei

Igen népszerű dekortermék a piacon a városok térképes megjelenítése is. Ebből a képtípusból számtalan fajtát találhatsz, mi most összegyűjtöttünk neked ​néhányat, ​melyek szerintünk a legmenőbbek!