​Modern faliképek


​​Milyen témájú modern képet keresel?


Kevés jobb lehetőség van arra, hogy kidíszítsd, felfrissítsd a nappalid, vagy saját szobád, mint egy szép falikép. Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked a legmodernebb dizájnnal rendelkező faliképeket, és mellékelünk pár galériát is, hogy akár szabadon is böngészhess a kedvenc képeid között.

Virágos falikép

Garima Dhawan képe nem a legbonyolultabb technikával készült, és talán nem is a legegyedibb kép, amit az online galériákban találhatsz, azt azonban nem lehet tőle elvitatni, hogy fehér hátterével és élénk színeivel bármelyik fehér falnak tökéletes ékköve lehet ez a falikép.

A sötét ágak a színes levelekkel azonnal harmóniát árasztanak, amint ránézel a festményre, így szerintük bármelyik szobában remekül illene az indiai kortárs művész képe.

Ha több olyan kép is érdekel, amik modern nézőpontból közelítik meg a természetet, pörgesd végig az alábbi galériát.


Modern város falikép

Ezen a képen is részben egy erdő látható, itt azonban sokkal szélesebb a perspektíva, mint az előbb, egy egészen gyönyörű táj tárul elénk.

Ráadásul itt nem is egy fényképről beszélünk, hanem egy olajfestményről, melynek megnyugtató színei, szimmetriája, a tájelemek elrendezése tökéletes nyugalmat áraszt magából. Szinte bármelyik nappaliban el tudunk képzelni egy ilyen gyönyörű képet.

Ha több táj festmény is érdekel, akkor az alábbi galériát ajánljuk.


​Geometrikus falikép

Szintén elég népszerűek a posztmodernben a geometrikus formák, a benyomások, hangulatok megörökítése a körök és sokszögek segítségével. Olivia SaintClaire képei erre a technikára épülnek.

A szürke, a barna és a sárga különböző árnyalatainak keveredése határozottan nyugalmat és vidámságot áraszt magából, így tökéletesen feldobhatja akár a kicsit sötétebb szobákat is.

Ha szeretnél még olyan képek között böngészni, melyek geometrikus formákból épülnek.


Alakzatokból alakok

Ez a kép annyiban hasonlít az előzőre, hogy itt is a geometrikus formák dominálnak, itt azonban nem absztrakttal, non-figuratívval van dolgunk, hanem a formák egy nagyon is jól látható alakot rajzolnak ki elénk.

Az ábrázolásmódok közül napjainkban ez az egyik legdivatosabb, hiszen egyszerű, minimalista törekvésű, általában egy szín árnyalatai játszanak fontos szerepet 1-1 képen, azonban mégis nagyon esztétikus, precízen kidolgozott képet láthatunk.