​Klasszikus faliképek


​​Milyen témájú ​klasszikus képet keresel?


Kevés olyan dolog van, amely szebb díszítése lehetne egy nappalinak vagy egy hálószobának, mint egy igazi klasszikus képzőművészeti alkotás. Bár nem mindenkinek van kedvenc festője, mi megpróbáltuk összegyűjteni ide azokat az alkotókat és alkotásokat, amelyek igazán érdemes lehetnek arra, hogy ékességei legyenek nappalidnak, hálószobádnak.

Akár színes képeket szeretnél a nappalidba, akár sötét tónusú művészeti alkotásokat, itt minden megtalálsz, amit keresel!

Az avantgárd Modiglianitól kezdve az absztrakt-expresszionista Kandinskyn át egészen a méltán híres Vincent van Gogh-ig megtalálhatsz listánkban számtalan festőt, képtípust és stílust, így biztosan ki fogod tudni választani azt a képet, amely a legjobban illik az általad elképzelt helyre. Kellemes válogatást kívánunk!

​Vincent van Gogh faliképek

Van Gogh nem véletlenül lett a művészettörténet egyik legfontosabb és legkiemelkedőbb alkotója. A 19. században született holland posztimpresszionista festő tragikus élettörténete ellenére egészen gyönyörű és érzelmes képeket hagyott az utókorra. Válogatásunkban találsz tájképet, önarcképet, portrét és csendéletet is. Kellemes válogatást!


​Claude Monet faliképek

Van Goghra is nagy hatással volt az a Claude Monet, akinek az alábbiakban a képeit láthatod. A francia impresszionista festő képei kultikus tiszteletnek örvendenek a művészettörténészek és a műkedvelők körében is, hiszen az ő képéről kapta a nevét az impresszionizmus. Képeink között találhatsz csendéletet és tájképet is.


​Amadeo Modigliani faliképek

A párizsi iskolához és az avantgárdhoz igen erős szálakkal kötődő Modigliani a 20. század egyik legkiemelkedőbb képzőművésze volt. Művészete elsősorban az antik és a reneszánsz elemeket eleveníti újra, dolgozza át, igazi szenvedélyt sugároz magából. Az alábbiakban aktot és portrékat is találhatsz.


​Rembrandt faliképek

Rembrandt Vincent van Gogh mellett a legismertebb holland festő, és az egész világon is az egyik legnépszerűbb képzőművész. A barokk alkotó számtalan önarcképet festett, munkáinak nagy része vallási ihletettségű, leghíresebb munkája azonban talán az Éjjeli őrjárat, mely világi témával rendelkezik. Itt láthatod a képeit.


​Kandinszkij faliképek

Az orosz Vaszilij Vasziljevics Kandinszki a mai képzőművészetre elképesztően nagy hatást gyakorolt. Geometrizáló művészetében elsősorban a formák, az elrendezés és a színek játszanak nagyon fontos szerepet. Valós tárgyak is feltűnnek a képeken, azonban soha nem ezekre kerül a hangsúly. Ezek a képek remekül festhetnek bármelyik nappaliban vagy szobában, melynek egyszerű a berendezése, és nincs benne túl sok szín.