​Légi járműves faliképek


​​Milyen ​típusú ​légi járművet keresel?


Kevés olyan felemelő érzés van, mint repülni. Mióta a légi utasszállító leggyorsabb eszközeivé váltak, számtalan fejlesztésnek köszönhetően ma már akár 500 utas is utazhat egy gépen.

Mások természetesen inkább a katonai repülőgépekért vannak oda, ezek gyorsasága, kecsessége, és a velük véghezvihető trükkök nagyon látványosak, vonzóak a külső szemlélők számára. Természetesen nem szabad megfeledkeztünk a helikopterekről sem, melyeket bár szintén elsősorban hadi célra használnak, mégis számtalan más fontos funkciót is elláthatnak, például életeket menthetnek vagy permetezhetnek.

​Beszorítottuk válogatásunkba az űrhajókat is, hiszen ezek az eszközök azok, amik lehetővé tették az emberiség számára, hogy fölfedezze a világűrt, túllépjen a bolygón, és nagyon érdekes felfedezéseket tehessen az őt körülvevő galaxisról.

​Helikopteres faliképek

Ennek a járműnek a jellegzetes hangja és forgó szárnyai igazán különlegessé teszik az összes többi közlekedési eszköz között. Bár nem tud olyan gyorsan repülni, mint egy repülőgép, a hangsebességet mégis képesek elérni a fejlettebb modellek. Válogatásunkat a helikopterek szerelmeseinek ajánljuk!


​Utasszállító ​repülők

A világ legnagyobb utasszállítója ma már tulajdonképpen egy kisebb falut is könnyűszerrel elszállítana, hiszen több, mint 500 ember fér fel egy ilyen gépre, név szerint az Airbus A380-as modellre, az úgynevezett Super Jumbora. Ha van kedvenc utasszállítód, keresd meg az alábbi listában, és tedd már akár a héten nappalid díszévé!


​Katonai ​repülők

Az első világháborúban a hadseregeknek már rendelkezésükre álltak felderítő gépek, sőt bombázók és vadászgépek is. A másodikban már számtalan csatát vívtak kizárólag a levegőben, és rengeteg fronton hatalmas szerepet játszottak ezek a légi csaták. Természetesen a technológia a mai napig csak fejlődött, így a vadászgépek ma már olyan felszereléssel rendelkeznek, amivel gyakran a földi harckocsik sem.


​Vintage repülők

Összegyűjtöttük neked jó pár igen híres motormárka (pl. Honda, Harley Davidson) tervrajzait is, hátha arra gondoltál, hogy kedvenc motorod mechanikai rajzával díszítenéd ki legszívesebben saját szobádat, vagy éppen nappalidat. Görgesd végig galériánkat, és válassz kedvedre!


​Űrhajós faliképek

Az ember folyamatosan többet szeretne megtudni arról, ami körülveszi őt, akár itt a földön, akár azon kívül is. A Szputnyik és Gagarin óta rengeteg idő eltelt, és azóta az űrhajózás egyre csak fejlődik, már számtalan ember járt a sztratoszférán kívül, sőt az utóbbi 10 évben szinte minden másodpercben volt valaki az űrben. Képeinket a legszebb űrhajókról gyűjtöttük.