​Anime faliképek


​​Milyen témájú anime képet keresel?


A japánból érkező animék már a 90-es években is nagyon népszerűek voltak (lásd: Dragon Ball, Pokémon), napjainkban azonban eddig soha nem látott népszerűségnek örvendenek. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a grafikákat, melyek nekünk a legjobban tetszettek a különböző animék karaktereiről.

Ha képet keresel kedvenc karakteredről a szobádba, vagy esetleg ajándékba vennél valakinek egy ilyen faliképet, akkor a legjobban helyen jársz!

Naruto falikép

A Kisimoto Maszasi által kitalált Naruto és Naruto Shippuuden megkérdőjelezhetetlenül az egyik legnépszerűbb manga és anime a 2010-es években. Lebilincselő történeteivel és finoman kidolgozott karaktereivel nézők százezreit mozgatja meg világszerte.

Részben ezért raktam listám első helyére ezt a képet, részben pedig azért, mert nagyon megtetszett Ki Grafica ábrázolásában a kettősség, számomra remekül adja vissza Kyuubi és Naruto kapcsolatát.

Ha szeretnél több Narutos kép közül válogatni.


Cowboy Bebop falikép

Az egyik leginkább magával ragadó elem a Cowboy Bebop-ban minden kétséget kizáróan a kiber-szemű főhős, Spike Spiegel. A megállás nélkül cigiző, lustulást ritkán megvető karakter néha frusztrálja az embert, máskor viszont éles, flegma humorával nagyon szórakoztató is tud lenni.

Della Bianca kicsit képregényes beütésű képe színválasztásával és karakterábrázolásával remekül adja vissza azokat a tulajdonságokat, melyek hallatán a Bebop űrhajó követői pontosan tudni fogják, kiről is van szó.


Bleach falikép

A halálisteneket és az emberi sorsot és halált körüljáró Bleach egyik legérdekesebb karaktere kétség kívül az emberek világából érkező Ichigo Kurosaki, aki rendelkezik a shinigamik erejével.

Gab Fernando képén Ichigo ikonikus fegyverével látható, sötét színvilága számomra remekül adja vissza az egész sorozat hangulatát.


Death Note falikép

Szintén részben a halálistenek (shinigamik) tevékenységéről szóló sorozat a két évadot és számtalan remake-et megélt Death Note, és talán nem is véletlenül tartják világszerte az egyik legkultikusabb animének.

A Kira „igazságtevő” tevékenységéről szóló első évad után a Light-tal való nyomozás és elmejáték másik fontos szereplője a Kira könyvéhez tartozó halálisten, Ryuk, akit a Soulclr design alkotója ezen a monokróm képen remek stílusban ábrázol.

Ha további Death Note-os faliképekre is kíváncsi vagy.


Dragon Ball falikép

Muszáj voltam az egyik személyes kedvenc sorozatomat is a listába foglalni, mert legyen bármennyire régi a Dragon Ball, szerintem sosem avul el, az animék világában feltétlenül beírta magát a történelemkönyvekbe.

Persze mindenkinél eltér, hogy ki kit tart menőbbnek, ki kinek szurkol az egyes párharcokban, de vitathatatlanul az egyik legnagyobb hatású karakter a legnagyobb jellemfejlődést leíró, a legnagyobb utat megtevő Vegeta. Ezen a képen leglátásom szerint a szerző a technikával tökéletesen érzékelteti karakterének kettősségét.

Ha szeretnél böngészni a többi Dragon Ball-os kép között is, akkor ennek a galériának a segítségével ezt megteheted.