​Absztrakt faliképek


​​Milyen témájú absztrakt képet keresel?


A fali dekorációk egyik legnépszerűbb fajtájáról beszélünk, amikor az absztrakt faliképekről ejtünk szót.

Nem véletlen ez, hiszen ha valaki nem tudja eldönteni pontosan, hogy milyen alakokat, formákat látna szívesen a falán, akkor tökéletes döntés lehet nappali vagy a hálószoba feldobására egy esztétikus, jól kigondolt színárnyalatokkal operáló absztrakt festmény.

Ha te is ebben a cipőben jársz, akkor a legjobb helyre jöttél, hiszen ebben a cikkben összegyűjtöttük 2018 legfrissebb, legszebb absztrakt faliképeit, melyek azonnal dizájnossá tehetik az általad választott szobát.

Tarts velünk, görgess végig a galérián, ha a tökéletes képet keresed csupasz faladra!

Fekete-fehér

Ez a kép azokba a szobákba lehet tökéletes választás, melyek zömében fekete bútorokkal operálnak faluk pedig fehérre van festve.

A realisztikusan ábrázolt fekete geometrikus alakzatok, és a finom fénykezelés olyan benyomást kelt, mintha egy barlang belsejében állnánk, valódi 3D-s élményt nyújt megtekintőjének ez a kép.

Ha szeretnél több fekete-fehér absztrakt képet is megtekinteni, akkor görgess végig az alábbi galérián.


​Harmónia

Michael Hunter olyan kortárs művész, aki nem használ jól kivehető formákat és alakzatokat, ellenben színekkel és színek keveredésével próbálja rögzíteni benyomásait, és ezekkel kíván hatást kelteni, gondolatokat ébreszteni a befogadóban.

Azért is lehet tökéletes dizájnelem a lakás bármely részén ez a barna árnyalatokkal operáló kép, mert már első látásra is nagyon megnyugtató hatást kelt.

​Szerintünk érdemes megnézned Hunter többi képét is, az alábbi galériában meg is tekintheted őket.


Színkavalkád

Ez a darab elsősorban azokban a szobákban nézhet ki igazán jól, amikben kevés szín van, a falak pedig fehérek, egy ilyen helyiséget azonban szerintem rögtön fel tud dobni.

A képet Shelly Bremmer készítette, aki számítógépes grafikai programokban szerkeszti meg alkotásait, így követi a kortárs trendeket, ráadásul nem is akárhogy. Absztraktjaiban a színek találkozása játssza a legnagyobb szerepet.

​Ha több „színkavalkádos” kép is érdekel, akkor görgess végig nyugodtan az alábbi galérián.

​Festmény

A vízfestékkel készített képek nagyon régóta népszerű díszítőelemei az egyes szobáknak, ezért úgy éreztem, hogy ide is muszáj egy ilyen technikával készült festményt listáznom.

A képet Sylwia Borkowska készítette, aki Michael Hunterhez hasonlóan a színek keverésével és pozícionálásával kíván hatást kelteni, azonban ő előszeretettel használ inkább élénk, vidámságot árasztó színeket, így képei tökéletes választást jelenthetnek a fényes, színes terekbe.

Ha kíváncsi vagy a lengyel festőnő további képeire, itt megtekintheted őket.


​Természetkép

Egy olyan képet is szerettem volna felrakni a listára, amely bár absztrakt, mégis ábrázol valamit, választásom pedig Daniel Minlo alkotására esett.

A vegyes technikával készült kép egyrészt sajátos felülete, másrészt pedig harmonikus színei miatt remek választás lehet egy fehér fal feldíszítésére. A formák mögött filozofikus mélységek tárulnak fel, így tehát tökéletesen illeszkedhet egy igazi műkedvelő otthonába is.

​Ha több ilyen kevert technikával készült absztrakt kép is érdekelne.